50 dag ??wie??ej kapusty,
2 marchwie (15 dag),
2 kalarepki (15 dag),
1 du??a cebula,
1 go??dzik,
1-2 zÄ?bki czosnku,
2 kartofle,
10 dag skwark??w, dowolnych miÄ?s lub wÄ?dlin (z wyjÄ?tkiem kaszanki, kiszki pasztetowej i podgardlanej),
1 ??y??ka smalcu;
s??l,
pieprz do smaku |
KapustÄ? drobno poszatkowaÄ?. T??uszcz rozgrzaÄ? w szybkowarze, przez kilka minut sma??yÄ? na nim kapustÄ?, Pozosta??e warzywa oczy??ciÄ?, pokroiÄ?, wrzuciÄ? r??wnie?? do szybkowaru, zalaÄ?1 litrem wody, dodaÄ? czosnek, s??l, pieprz, go??dzik, i skrawki miÄ?sa. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. 40 min
|