Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kapu??niak z kiszonej kapusty 40 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag kiszonej kapusty,
1 cebula,
1 ??y??ka kminku,
1 listek laurowy,
3 dag t??uszczu,
2 ??y??ki mÄ?ki,
1,5 I wody;
s??l do smaku
KapustÄ? odcisnÄ?Ä? i przep??ukaÄ?, a gdy zbyt kwa??na ? dla lepszego odkwaszenia i odsolenia potrzymaÄ? przez 5 minut we wrzÄ?tku, po czym odcedziÄ? (lub lepiej dodaÄ? odpowiedniÄ? ilo??Ä? s??odkiej kapusty). W??o??yÄ? kapustÄ? do szybkowaru, dodaÄ? listek laurowy, kminek i zasma??kÄ? zrobionÄ? z t??uszczu, cebuli i mÄ?ki. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 40 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Uwaga. Kapu??niak bÄ?dzie lepszy, gdy ugotuje siÄ? go na wywarze z ko??ci, sk??r od s??oniny lub boczku itp. Wtedy w??o??yÄ? je w perforowanej wk??adce do szybkowaru i razem z pozosta??ymi sk??adnikami gotowaÄ? ca??o??Ä? 10 minut d??u??ej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design