Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa bazyliowa 35 min

Kuchnia z szybkowaru
15 dag m??odej fasoli (1 szklanka),
2 marchwie (15 dag),
2 pory (15 dag),
2 kalarepki (15 dag),
kawa??ek selera (15 dag),
6 dag mas??a,
3 pomidory (lub 1 ??y??ka koncentratu pomidorowego),
4 kartofle,
0,5 szklanki oleju sojowego lub s??onecznikowego,
1 I wody,
2 zÄ?bki czosnku,
5 dag tartego ostrego sera ??????tego,
garstka li??ci bazylii,
s??l do smaku
WrzuciÄ? do szybkowaru fasolÄ? i pozosta??e oczyszczone i pokrojone warzywa, w??o??yÄ? mas??o, wlaÄ? wodÄ?, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie przygotowaÄ? sos bazyliowy. ut??uc w mo??dzierzu czosnek i li??cie bazylii, wrzuciÄ? starty ser ??????ty, po czym po troszeczku dodawaÄ? olej, mieszajÄ?c jak do majonezu. podawaÄ? oddzielnie zupÄ? i sos, kt??ry ka??dy sobie nabiera do talerza i miesza z zupÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design