Kuchnia z szybkowaru
15 strÄ?k??w fasolki szparagowej,
1 du??y por (15 dag),
2 marchwie (15 dag),
2 kalarepki (15 dag),
1 kawa??ek selera (15 dag),
5 dag mas??a lub oleju sojowego,
3 pomidory lub 1 ??y??ka koncentratu pomidorowego,
2 zÄ?bki czosnku,
5 dag makaronu krajanki,
5 dag utartego suchego sera ??????tego,
1 I wody;
s??l i pieprz do smaku |
Roztarty z solÄ? czosnek, oczyszczone i pokrojone drobno warzywa zalaÄ? w szybkowarze wodÄ?. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? -20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ? i niech dalej wrze na ogniu. WrzuciÄ? makaron oraz mas??o i gotowaÄ? bez przykrycia 10 minut. Przed podaniem posypaÄ? tartym ??????tym serem i doprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem.
|