Kuchnia z szybkowaru
50 dag kartofli,
2 pory,
2 kalarepki,
25 dag czerstwej bu??ki,
3 dag mas??a,
1 jajo,
1,5 I wody,
1 ??y??ka siekanej natki pietruszki;
s??l i pieprz do smaku |
WlaÄ? do szybkowaru wodÄ?; wrzuciÄ? pokrojonÄ? bu??kÄ? oraz oczyszczone i pokrojone warzywa. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, dodaÄ? mas??o. W miseczce mocno rozbiÄ? jajo, najlepiej zmiksowaÄ?, dodajÄ?c po trochu zupÄ?, wlaÄ? do szybkowaru i dobrze wymieszaÄ?. PosypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|