Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa krem z pieczarek 10 min

Kuchnia z szybkowaru
25 dag pieczarek,
2 p??askie ??y??ki mÄ?ki,
0,5 I mleka (lub 7-8 ??y??ek mleka w proszku, rozpuszczonych w 0,5 I wody),
0,5 I wody,
2 ??y??ki gÄ?stej ??mietany,
6 dag mas??a;
s??l,
pieprz i kwasek do smaku
Pieczarki oczy??ciÄ?, umyÄ? i starannie osuszyÄ? w ??ciereczce, a nastÄ?pnie jak najdrobniej posiekaÄ?. W miarÄ? siekania przek??adaÄ? do salaterki i polewaÄ? rozpuszczonym kwaskiem, by nie czernia??y. Do szybkowaru w??o??yÄ? mas??o, rozgrzaÄ?, na rozgrzane wrzuciÄ? pieczarki i dusiÄ? 4-5 minut, uwa??ajÄ?c, by siÄ? nie zrumieni??y. PosypaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ?, zalaÄ? wodÄ?, ciÄ?gle mieszajÄ?c. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 5 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wlewaÄ? powoli mleko a?? do uzyskania po??Ä?danej konsystencji. ZaprawiÄ? ??mietanÄ?, dodaÄ? kwasku do smaku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design