Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa selerowa 15 min

Kuchnia z szybkowaru
1 seler,
6 dag mas??a,
1 p??aska ??y??ka przyprawy typu "Jarzynka",
1,5 I wody;
s??l i pieprz do smaku;
olej i czerstwa bu??ka na grzanki
Rozpu??ciÄ? w szybkowarze mas??o, wrzuciÄ? na nie oczyszczony i poszatkowany seler i dusiÄ? oko??o 5 min. Nasienie wiaÄ? wodÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie pokroiÄ? w kostkÄ? bu??kÄ?, usma??yÄ? na oleju grzanki. Szybkowar otworzyÄ?, zmiksowaÄ? zawarto??Ä?, doprawiÄ? pieprzem i ewentualnie jeszcze solÄ?. PodawaÄ? z grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design