Kuchnia z szybkowaru
1 seler,
6 dag mas??a,
1 p??aska ??y??ka przyprawy typu "Jarzynka",
1,5 I wody;
s??l i pieprz do smaku;
olej i czerstwa bu??ka na grzanki |
Rozpu??ciÄ? w szybkowarze mas??o, wrzuciÄ? na nie oczyszczony i poszatkowany seler i dusiÄ? oko??o 5 min. Nasienie wiaÄ? wodÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie pokroiÄ? w kostkÄ? bu??kÄ?, usma??yÄ? na oleju grzanki. Szybkowar otworzyÄ?, zmiksowaÄ? zawarto??Ä?, doprawiÄ? pieprzem i ewentualnie jeszcze solÄ?. PodawaÄ? z grzankami.
|