Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MUS Z JAB?EK

40 dag jab??ek winnych
15 dag cukru pudru
2 listki ??elatyny
3 bia??ka
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
cukier waniliowy
Jab??ka upiec w piekarniku lub w prodi??u, nastÄ?pnie przetrzeÄ? przez sito i ostudziÄ?. ??elatynÄ? namoczyÄ? w wodzie. Ostudzone jab??ka ubijaÄ? z bia??kami i cukrem, a?? masa stanie siÄ? puszysta. DodaÄ? do smaku trochÄ? soku z cytryny lub kwasku cytrynowego oraz rozpuszczanÄ? ??elatynÄ?. Mus wyporcjowaÄ? i przybraÄ? konfiturÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design