Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MLECZKO WANILIOWE II

2 szklanki mleka
10 dag cukru
3 jaja
paczka cukru waniliowego lub laska wanilii naturalnej
Cukier rozpu??ciÄ? w mleku, dodaÄ? cukier waniliowy lub zaparzonÄ? waniliÄ? naturalnÄ?. WbiÄ? jaja i dobrze rozmieszaÄ?. MasÄ? wlaÄ? do fili??anek i wstawiÄ? do wiÄ?kszego naczynia z takÄ? ilo??ciÄ? wody, aby fili??anki zanurzy??y siÄ? do po??owy; nakryÄ? je pergaminem. Naczynie przykryÄ? pokrywÄ? i gotowaÄ? powoli, a?? mleczko zetnie siÄ? na galaretkÄ?. NastÄ?pnie fili??anki wyjÄ?Ä? z wody i ostudziÄ?. PodawaÄ? przybrane konfiturami i biszkoptami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design