Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TARTE JAB?KA

20 dag kwa??nych jab??ek (dojrza??ych)
Tarte jab??ka sporzÄ?dziÄ? z odmian wysokowitaminowych - anton??wki, renety z??otej, szarej, kromselskiej, koksy pepina i z oberlandzkiej malinowej. Jab??ka umyÄ? starannie, ostrugaÄ?, oblaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? i szybko zetrzeÄ? na szklanej (lub pobielanej) tarce o drobnych oczkach. StartÄ? miazgÄ? skropiÄ? sokiem cytrynowym i podaÄ? natychmiast do spo??ycia. NiemowlÄ?tom podaje siÄ? jab??ko ??cierajÄ?c je ??y??eczkÄ? wprost z przekroju sparzonego jab??ka i od razu wk??adajÄ?c tÄ? miazgÄ? niemowlÄ?ciu do ust (ilo??Ä? zale??na od wieku niemowlÄ?cia).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design