Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOMPOT Z BOR??WEK I CZARNYCH JAG??D

40 dag bor??wek
1/2 litra wody
20 dag cukru
ZagotowaÄ? wodÄ? z cukrem. Jagody przebraÄ? (odrzuciÄ? li??cie, niedojrza??e jagody), wy??o??yÄ? na cedzak, op??ukaÄ? starannie pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. Jagody w??o??yÄ? do syropu, raz zagotowaÄ?, odstawiÄ?, je??li trzeba, dos??odziÄ?. OstudziÄ?, wlaÄ? do kompotierki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design