Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOMPOT Z ANTON??WEK I RENET

1/2 litra wody
15 dag cukru
50 dag jab??ek
sk??rka cytrynowa
ZagotowaÄ? wodÄ?. Jab??ka umyÄ?, op??ukaÄ?, wyciÄ?Ä? miejsca uszkodzone, obraÄ?, podzieliÄ? na 2 lub 4 czÄ???ci, wyciÄ?Ä? gniazda nasienne. Sk??rki i gniazda w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, szybko ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci, przecedziÄ? i odpadki odcisnÄ?Ä? z soku. Wywar szybko zagotowaÄ?, dodaÄ? cukier, w??o??yÄ?, pokrajane jab??ka, powoli ugotowaÄ?. OstudziÄ? pod przykryciem. Kompotu tego nie potrzeba przyprawiaÄ?, ma naturalny piÄ?kny aromat. W ten spos??b gotuje siÄ? te odmiany jab??ek, kt??re majÄ? wysokÄ? warto??Ä? witaminowÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design