Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOMPOT Z JAB?EK WZMOCNIONY WITAMINOWO

15 dag cukru
cynamon lub sk??rka cytrynowa
1/2 litra wody
10 dag przetartych porzeczek
50 dag jab??ek kompotowych lub 15 dag r????y rugozy.
ZagotowaÄ? wodÄ? z cukrem i przyprawami. Jab??ka op??ukaÄ?, obraÄ? cienko, podzieliÄ? ka??de na po??owÄ?, wyciÄ?Ä? ??uskwiny. Na wrzÄ?cy syrop w??o??yÄ? jab??ka tak, by pokry??y powierzchniÄ? syropu, ugotowaÄ? powoli partiami, wyjÄ?Ä? je i w??o??yÄ? do salaterki. Kompot ostudziÄ?, wlaÄ? do kompotierki. Do ostudzonego kompotu z jab??ek nale??y dodaÄ? przecier porzeczkowy lub gotowaÄ? go z r????Ä? rugoza (15 dag).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design