Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOMPOT Z PRZETARTYCH JAB?EK

1/2 litra wody
20 dag owoc??w r????y
15 dag cukru
50 dag jab??ek
Jab??ka umyÄ?, u??o??yÄ? ciasno w rondlu i upiec uwa??ajÄ?c, aby nie zrumieniÄ? powierzchni jab??ek. ZagotowaÄ? wodÄ? z cukrem, w??o??yÄ? umyte owoce r????y, ugotowaÄ? r????Ä?, odcedziÄ? i odcisnÄ?Ä?. Upieczone jab??ka przetrzeÄ?, w??o??yÄ? do wywaru z r????y, starannie wymieszaÄ? i podaÄ? na gorÄ?co. Je??eli kompot ma byÄ? zimny, szybko ostudziÄ? pod przykryciem w zimnej wodzie i zaraz podaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design