Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kwas cytrynowy

2 du??e cytryny
11 dag cukru bia??ego i 11 dag cukru brunatnego (mo??e byÄ?. oczywi??cie, tylko bia??y)
4 I wody
1 dag dro??d??y
4 ??y??eczki cukru
15 rodzynk??w
Cytryny sparzyÄ? i obraÄ?. MiÄ???sz pokrajaÄ? na bardzo cienkie plastry, posypaÄ? wymieszanym cukrem i zalaÄ? wrzÄ?tkiem. TrochÄ? przestudziÄ? (do 35?C), dodaÄ? dro??d??e i sk??rki cytrynowe, postawiÄ? w ciep??e miejsce na 12 godz., aby p??yn sfermentowa??. Po tym czasie przecedziÄ? go i wlewaÄ? do butelek ze szczelnym zamkniÄ?ciem, wsypujÄ?c do ka??dej po p???? ??y??eczki cukru i po kilka rodzynk??w. PodawaÄ? do picia po 2 dniach.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design