Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kwas buraczany

1 kg buraczk??w
10 I wody
1 kg cukru
torebka cukru waniliowego
10 dag dro??d??y
3 dag rodzynk??w
Buraczki umyÄ? szczoteczkÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, obraÄ? i zetrzeÄ? na drobnej tarce. WodÄ? zagotowaÄ?, w??o??yÄ? utarte buraczki i zostawiÄ? na 10-20 min. Kiedy p??yn nabierze piÄ?knego, czerwonego koloru, przecedziÄ? go, ostudziÄ?, dodaÄ? cukier oraz wyro??niÄ?te dro??d??e. PostawiÄ? na 1-2 doby w ciep??ym miejscu; nap??j dojrzewajÄ?cy d??u??ej ma ostrzejszy, bardziej kwa??ny smak. DodaÄ? umyte i osuszone rodzynki oraz cukier waniliowy. PrzelaÄ? do beczu??ki lub butelek, szczelnie zamknÄ?Ä?. Kwas mo??na piÄ? ju?? nastÄ?pnego dnia.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design