Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kwas brzozowy

2 I soku z brzozy
10 dag cukru
5 dag rodzynk??w
sk??rki chleba razowego
ga??Ä?zki czarnej porzeczki
?šwie??y sok brzozowy (zbierany wiosnÄ?) nalaÄ? do drewnianych beczu??ek lub glinianego, emaliowanego albo szklanego naczynia, dodaÄ? sk??rki z razowego chleba, ga??Ä?zki czarnej porzeczki oraz cukier. ZostawiÄ?, a?? p??yn sfermentuje. WlewaÄ? go do butelek, do ka??dej wrzuciÄ? kilka rodzynk??w, szczelnie zamknÄ?Ä?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design