Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Nap??j jab??eczny

1 kg sk??rek z jab??ek
5 I wody
80 dag cukru
5 dag dro??d??y
kwasek cytrynowy
?šwie??e lub suszone sk??rki jab??ek zalaÄ? wodÄ?, zagotowaÄ? i odstawiÄ? na kilka godzin. OdcedziÄ?, dodaÄ? kwasku cytrynowego, je??eli nap??j jest za ma??o kwa??ny, skarmelizowany cukier (dla koloru) i rozprowadzone dro??d??e. ZostawiÄ?, a?? zacznie fermentowaÄ?. W??wczas rozlaÄ? do szczelnie zamykanych butelek i przechowywaÄ? w piwnicy. Nap??j zyska na smaku, je??eli czÄ???Ä? cukru zastÄ?pimy miodem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design