Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pudding cytrynowy (bez gotowania)

6 jajek
2 ??y??ki ??elatyny
szklanka cukru
3 cytryny
p???? butelki bia??ego
p????s??odkiego wina
FormÄ? budyniowÄ? wysmarowaÄ? olejem i po??o??yÄ? na talerzu dnem do g??ry, aby olej obciek??. ??????tka utrzeÄ? z cukrem na puszystÄ? masÄ?, wymieszaÄ? z utartÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ? (z po??owy umytej cytryny), sokiem cytrynowym i winem. OgrzewaÄ? powoli w naczyniu nad parÄ? lub w gorÄ?cej wodzie, aby masa zgÄ?stnia??a. Wtedy dodaÄ? rozpuszczonÄ? w gorÄ?cej wodzie (1/3 szklanki) ??elatynÄ?. MasÄ? odstawiÄ?, aby siÄ? lekko och??odzi??a, w tym czasie ubiÄ? sztywnÄ? pianÄ? z bia??ek i wymieszaÄ? z och??odzonÄ? masÄ?. Gdy masa zacznie powt??rnie gÄ?stnieÄ?, wlaÄ? jÄ? do formy budyniowej i ostudziÄ?. Przed podaniem wyjÄ?Ä? pudding z formy. PodawaÄ? z sokiem owocowym lub sosem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design