Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kisiel z rabarbaru

65 dag rabarbaru
ok. 2 szklanek wody
6 dag cukru
p???? ??y??eczki esencji waniliowej lub cukier waniliowy
3 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
Rabarbar obraÄ? z w????kien, pokrajaÄ? w niedu??e kawa??ki, zalaÄ? wodÄ?, rozgotowaÄ? i przetrzeÄ? przez sito. WymieszaÄ? z cukrem waniliowym lub esencjÄ?, dodaÄ? cukier, zagotowaÄ?. MÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozmieszaÄ? w 4 ??y??kach zimnej wody, dodaÄ? do musu i mieszajÄ?c zagotowaÄ?. PrzelaÄ? do szklanej salaterki. PodawaÄ? z bitÄ? ??mietanÄ? wymieszanÄ? z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design