Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wafle

5 jajek
11 dag mÄ?ki
11 dag cukru pudru
p???? szklanki kwa??nej ??mietany
6 dag mas??a
??y??eczka mielonego kardamonu lub imbiru
Jajka i cukier ubijaÄ? trzepaczkÄ? sprÄ???ynowÄ? przez 10 min, potem dodaÄ? po??owÄ? mÄ?ki, kardamon lub imbir oraz ??mietanÄ? i ubijaÄ? jeszcze 5 min. DodaÄ? resztÄ? mÄ?ki i stopione mas??o. WymieszaÄ?. Przygotowane ciasto powinno odpoczÄ?Ä? 10-15 min, po czym sma??y siÄ? je na wafelnicy elektrycznej lub zwyk??ej. PodawaÄ? wafle z d??emem bor??wkowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design