Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Tort z czarnego chleba

Ciasto:
8 ??????tek
6 bia??ek
20 dag cukru
20 dag migda????w lub wy??uskanych orzech??w laskowych
3-4 gorzkie migda??y
5 dag utartego, suszonego, ciemnego chleba
sk??rka pomara??czowa w cukrze
p???? ??y??eczki mielonego cynamonu
p???? ??y??eczki ut??uczonych go??dzik??w
p???? ??y??eczki utartej sk??rki z cytryny
Lukier:
5 dag startej czekolady
10 dag cukru
??????tka utrzeÄ? z cukrem, dodaÄ? zmielone migda??y lub orzechy, chleb, drobno pokrajanÄ? sk??rkÄ? pomara??czowÄ? oraz przyprawy. WymieszaÄ?, dodaÄ? bia??ka ubite na sztywnÄ? pianÄ?, ostro??nie po??Ä?czyÄ? i przelaÄ? do wysmarowanej t??uszczem tortownicy. WstawiÄ? do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 150-200C przez ok.1 godz. Po upieczeniu i ostudzeniu tort oblaÄ? czekoladowym lukrem. Przygotowanie lukru: CzekoladÄ? rozpu??ciÄ? w 3 ??y??kach gorÄ?cej wody, dodaÄ? cukier i - ciÄ?gle mieszajÄ?c - zagotowaÄ?. Po lekkim przestudzeniu oblaÄ? masÄ? tort i udekorowaÄ? migda??ami lub orzechami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design