50 dag ??wie??ego
t??ustego
s??odkiego twarogu
25 dag konfitur malinowych (nie d??emu)
p???? kostki mas??a
p???? szklanki cukru pudru
2 ??????tka i 1 ca??e jajko
szklanka ??wie??ej gÄ?stej ??mietany |
Twar??g przepu??ciÄ? dwukrotnie przez maszynkÄ?, dodaÄ? osÄ?czone konfitury i ca??o??Ä? przetrzeÄ? przez nylonowe sito. Mas??o utrzeÄ? z cukrem na puszystÄ? masÄ?, w czasie ucierania dodawaÄ? ??????tka i surowe jajko (powinny byÄ? bardzo ??wie??e). Do utartego mas??a dodaÄ? nastÄ?pnie masÄ? malinowo-twarogowÄ? i ??mietanÄ?. Ca??o??Ä? jeszcze utrzeÄ? na jednolity, idealnie g??adki krem. NastÄ?pnie prze??o??yÄ? go do podw??jnie lub poczw??rnie z??o??onej, lnianej serwetki, zawinÄ?Ä? i obciÄ???yÄ? ciÄ???arkami, najlepiej na ca??Ä? noc. Nazajutrz serwetkÄ? odwinÄ?Ä?. PodawaÄ? paschÄ? och??odzonÄ? i udekorowanÄ?.
|