Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kulki w czekoladzie "poca??unki damy"

Kuchnia w??oska
150 g czekolady na polewÄ?
100 g s??odkich migda????w
100 g cukru pudru
100 g mas??a i dodatkowo 30 g do wysmarowania blaszki do pieczenia
100 g mÄ?ki i 2 ??y??ki mÄ?ki do posypania blaszki
1,1/2 ??y??ki rzadkiej ??mietany
szczypta soli
Migda??y sparzyÄ?, zdjÄ?Ä? z nich sk??rki, a nastÄ?pnie pra??yÄ? przez 10 minut w niezbyt gorÄ?cym piekarniku. Ostudzone migda??y drobno posiekaÄ?, wymieszaÄ? z cukrem, mÄ?kÄ?, mas??em i solÄ?. Ciasto wyrabiaÄ? a?? do momentu uzyskania jednolitej masy. UformowaÄ? kulki i u??o??yÄ? je na posmarowanej mas??em i posypanej mÄ?kÄ? blasze do pieczenia. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180?C. CzekoladÄ? na polewÄ? rozpu??ciÄ? na parze i wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?. Kulki po??Ä?czyÄ? po dwie i po trochu wlewaÄ? miÄ?dzy nie czekoladÄ?. PodawaÄ?, kiedy czekolada stwardnieje.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design