Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Brzydkie, ale dobre

Kuchnia w??oska
120 g migda????w
100 g cukru
bia??ka z 2 jajek
1 torebka wanilii
mas??o i mÄ?ka
szczypta cynamonu w proszku
szczypta soli
Sparzone migda??y obraÄ? ze sk??rek i pra??yÄ? 10 minut w piekarniku. Po ostudzeniu migda??y grubo posiekaÄ?. Bia??ka ubiÄ?, posoliÄ? i ? delikatnie mieszajÄ?c - wsypywaÄ? do nich cukier, migda??y, waniliÄ? i cynamon. PrzygotowanÄ? masÄ? w??o??yÄ? do rondla z grubym dnem i gotowaÄ? oko??o 1/2 godziny na ma??ym ogniu, nieustannie mieszajÄ?c drewnianÄ? ??y??kÄ?. Zako??czyÄ? gotowanie, gdy masa nabierze ciemnoz??otego koloru i nie bÄ?dzie przystawaÄ? do dna i bok??w rondla. Na posmarowanÄ? mas??em i posypanÄ? mÄ?kÄ? blachÄ? do pieczenia k??a??Ä? ??y??eczkÄ? nieforemne kulki i piec je co najmniej 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150?C.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design