Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Rogaliki z Monferrato

Kuchnia w??oska
140 g g??adkiej mÄ?ki kukurydzianej
100 g pszennej mÄ?ki
2 ??y??ki mÄ?ki do posypania blaszki do pieczenia
140 g mas??a i 30 g do posmarowania blaszki
100 g cukru
2 ??????tka i szczypta soli
1 torebka wanilii
MÄ?kÄ? kukurydzianÄ? dobrze wymieszaÄ? z mÄ?kÄ? pszennÄ? i zagnie??Ä? ciasto z dodatkiem cukru, soli, mas??a, wanilii i ??????tek. Ciasto uformowaÄ? w kulÄ? i zostawiÄ? na p???? godziny, by odpoczÄ???o. NastÄ?pnie podzieliÄ? je na 2 lub 3 czÄ???ci i kolejno wk??adaÄ? do woreczka do wyciskania kremu z ko??c??wkÄ? w kszta??cie gwiazdki. Na stolnicÄ? posypanÄ? mÄ?kÄ? wyciskaÄ? d??ugie paski ciasta, a nastÄ?pnie pociÄ?Ä? na dziesiÄ?ciocentymetrowe kawa??ki i uk??adaÄ? na posmarowanej mas??em i posypanej mÄ?kÄ? blasze do pieczenia, nadajÄ?c paskom kszta??t p????ksiÄ???yca. Piec 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 200?C, a?? rogaliki zrumieniÄ? siÄ? na kolor z??ocisty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design