Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Bu??eczki dro??d??owe s??odkie

Rozczyn:
4 dag dro??d??y
1 dag cukru
mleko
C i a s t o:
50 dag mÄ?ki
1 jajo
15 dag cukru
1 szklanka mleka
7 dag t??uszczu (mas??a lub smalcu i margaryny)
cukier waniliowy
sk??rka cytrynowa
s??l
PrzygotowaÄ? rozczyn z dro??d??y do wyro??niÄ?cia. SporzÄ?dziÄ? ciasto dro??d??owe wed??ug wskaz??wek podanych wy??ej, postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. Z wyro??niÄ?tego ciasta wyrabiaÄ? ma??e bu??eczki i uk??adaÄ? na wysmarowanej t??uszczem blasze, postawiÄ? powt??rnie do wyro??niÄ?cia. Po wyro??niÄ?ciu posmarowaÄ? jajem, posypaÄ? cukrem lub kruszonkÄ?, wstawiÄ? do ogrzanego piekarnika, ??piec (ok. 30 minut). Z tego samego ciasta mo??na sporzÄ?dziÄ? bardzo smacznÄ? bu??kÄ?, strucle z makiem i rogaliki z r????nym nadzieniem lub tylko posypane kruszonkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design