Kuchnia w??oska
4 dojrza??e brzoskwinie
50 g mas??a
50 g migda????w
50 g cukru
30 rozdrobnionych s??odkich migda????w
7 kieliszk??w wina muskat
1 ??y??ka kakao
1 ??????tko |
Migda??y sparzyÄ?, zdjÄ?Ä? sk??rki i wysuszyÄ? w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180"C. Brzoskwinie umyÄ?, przekroiÄ? na p???? (bez zdejmowania sk??rki) i usunÄ?Ä? pestki. WydrÄ???yÄ? czÄ???Ä? miÄ???szu i zachowaÄ? go do nadzienia. Gorzkie i s??odkie migda??y posiekaÄ?, zmieszaÄ? z miÄ???szem brzoskwi??, ??y??kÄ? cukru, kakao i ??????tkiem. Po????wki brzoskwi?? umie??ciÄ? w rynience posmarowanej mas??em, wype??niÄ? nadzieniem, po??o??yÄ? na wierzchu wi??rki mas??a, skropiÄ? winem i posypaÄ? resztÄ? cukru. ZapiekaÄ? oko??o 35 minut w piekarniku w temperaturze 200"C. Nadziewane brzoskwinie mogÄ? byÄ? spo??ywane na gorÄ?co lub ostudzone.
|