Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krem ananasowy

Kuchnia wÄ?gierska
1 puszka ananas??w (ok. 500 g)
30 g bia??ej ??elatyny
100 g cukru
1/2 litra s??odkiej ??mietanki
Ananasy drobno pokroiÄ?. Syrop z ananas??w zagotowaÄ? razem z cukrem i ??elatynÄ?, lekko ciep??ym polaÄ? ananasy. Jeszcze zanim krem siÄ? zsiÄ?dzie, po??o??yÄ? na nim ??mietankÄ? ubitÄ? na sztywno. Przed podaniem wstawiÄ? krem na kilka godzin do lod??wki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design