Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krem herbaciany

Kuchnia wÄ?gierska
1/2 litra bardzo mocnej herbaty
4 kieliszki rumu
5 p??atk??w ??elatyny
1 opakowanie cukru waniliowego
150 g cukru
1/4 litra s??odkiej ??mietanki
sok z 1 cytryny
MocnÄ? herbatÄ? przecedziÄ? przez sitko. ??elatynÄ? rozpu??ciÄ?, zagotowaÄ? w herbacie razem z cukrem, sokiem z cytryny i rumem. Gdy ostygnie, ale jeszcze siÄ? nie zsiad??a, dodaÄ? ??mietankÄ? ubitÄ? z cukrem waniliowym. Krem na??o??yÄ? do salaterki i bardzo sch??odzony podaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design