Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krem kasztanowy

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg kasztan??w jadalnych (maron??w)
1 laska wanilii
200 g cukru
s??odka ??mietanka
Kasztany ugotowaÄ?, obraÄ? i zemleÄ? w maszynce do miÄ?sa. Z cukru, niewielkiej ilo??ci wody i laski wanilii ugotowaÄ? zawiesisty syrop, wyjÄ?Ä? waniliÄ?. Do syropu dodaÄ? mieszajÄ?c kasztany i przez prasÄ? do ziemniak??w wycisnÄ?Ä? krem do szklanej miski. PrzybraÄ? bitÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design