Kuchnia wÄ?gierska
6 jaj
rum
150 g cukru pudru
1/2 litra s??odkiej ??mietanki
80 g utartej czekolady
mas??o
150 g utartych migda????w
tarta bu??ka
4-5 kostek cukru |
Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?, stopniowo dodajÄ?c cukier puder. NastÄ?pnie kolejno wmieszaÄ? do piany ??????tko, czekoladÄ? i migda??y. W formie wysmarowanej mas??em i posypanej tartÄ? bu??kÄ? gotowaÄ? przez jednÄ? godzinÄ? w kÄ?pieli wodnej. WysunÄ?Ä? na p????misek, przybraÄ? bitÄ? ??mietanÄ? i na ??rodku pouk??adaÄ? nasÄ?czone rumem kostki cukru, kt??re nale??y zapaliÄ? podczas podawania potrawy na st????.
|