Kuchnia wÄ?gierska
6 ??????tek
go??dzik
4 bia??ka
otarta sk??rka z 1 /2 cytryny
100 g cukru
3 ??y??ki tartej bu??ki
100 g utartych migda????w
3 ??y??ki czerwonego wina
100 g utartej czekolady
mas??o
50 g rodzynek
mÄ?ka
szczypta cynamonu |
??????tka utrzeÄ? z cukrem i migda??ami na jednolitÄ? masÄ?, nastÄ?pnie dodaÄ? czekoladÄ?, rodzynki, cynamon, ut??uczony go??dzik, sk??rkÄ? otartÄ? z cytryny i tartÄ? bu??kÄ? namoczonÄ? w czerwonym winie. NastÄ?pnie mieszajÄ?c dodaÄ? ubite na pianÄ? bia??ka. MasÄ? w??o??yÄ? do formy wysmarowanej mas??em, posypanej mÄ?kÄ? i gotowaÄ? na parze 45 min.
|