Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pudding wÄ?gierski

Kuchnia wÄ?gierska
70 g mÄ?ki
6 jaj
70 g mas??a
sk??rka z 1/2 cytryny
4 ??y??ki cukru
70 g cukaty
140 g cukru pudru
tarta bu??ka
1/4 litra mleka
Z mÄ?ki, mas??a i cukru zagnie??Ä? ciasto. Mleko zagotowaÄ?, w??o??yÄ? do niego ciasto i stale mieszajÄ?c, ugotowaÄ? na papkÄ?. Po wystygniÄ?ciu dodaÄ? sk??rkÄ? otartÄ? z cytryny i posiekanÄ? cukatÄ?. DodaÄ? mieszajÄ?c pianÄ? ubitÄ? z bia??ek i cukru pudru. W??o??yÄ? do wysmarowanej mas??em i posypanej tartÄ? bu??kÄ? formy i gotowaÄ? na parze 45 min.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design