Kuchnia wÄ?gierska
70 g mÄ?ki
6 jaj
70 g mas??a
sk??rka z 1/2 cytryny
4 ??y??ki cukru
70 g cukaty
140 g cukru pudru
tarta bu??ka
1/4 litra mleka |
Z mÄ?ki, mas??a i cukru zagnie??Ä? ciasto. Mleko zagotowaÄ?, w??o??yÄ? do niego ciasto i stale mieszajÄ?c, ugotowaÄ? na papkÄ?. Po wystygniÄ?ciu dodaÄ? sk??rkÄ? otartÄ? z cytryny i posiekanÄ? cukatÄ?. DodaÄ? mieszajÄ?c pianÄ? ubitÄ? z bia??ek i cukru pudru. W??o??yÄ? do wysmarowanej mas??em i posypanej tartÄ? bu??kÄ? formy i gotowaÄ? na parze 45 min.
|