Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kompot z suszonych fig

Kuchnia wÄ?gierska
250 g suszonych fig
50 g obranych migda????w
80 g cukru
1/4 litra bia??ego wina
1/2 cytryny
Z cukru i wody ugotowaÄ? syrop, dodaÄ? figi i sk??rkÄ? otartÄ? z cytryny i na ma??ym ogniu dusiÄ? do miÄ?kko??ci. NastÄ?pnie dolaÄ? wino i sok z cytryny, dodaÄ? r??wnie?? drobno posiekane migda??y. Na kilka godzin wstawiÄ? do lod??wki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design