Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kruszon truskawkowy

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg truskawek
1/2 I bia??ego wina
250 g cukru
li??cie marzanki
2 kieliszki koniaku
1 butelka szampana
2 kieliszki maraschino
1 pomara??cza
1/2 I czerwonego wina
Truskawki umyÄ?, kilka z nich od??o??yÄ? do przybrania kieliszk??w, posypaÄ? cukrem i odstawiÄ? na 30 min, aby pu??ci??y sok. Truskawki i li??cie marzanki zalaÄ? czerwonym i bia??ym winem, koniakiem, maraschino i sokiem z pomara??czy, i na 1 godz. wstawiÄ? pod przykryciem do !lod??wki. Potem dolaÄ? szampana i jeszcze raz na 15 min wstawiÄ? do lod??wki. Przed podaniem na st???? przecedziÄ?, rozlaÄ? do kieliszk??w i do ka??dego w??o??yÄ? po jednej truskawce.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design