Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kruszon ananasowy

Kuchnia wÄ?gierska
1 puszka ananas??w
1 litr bia??ego wina
150 g cukru
sk??rka cytrynowa
2 kieliszki koniaku
sk??rka pomara??czowa
2 kieliszki maraschino
1 butelka szampana
Plastry ananasa podzieliÄ? na cztery czÄ???ci, posypaÄ? cukrem i w szklanym dzbanie odstawiÄ? na godzinÄ?, aby pu??ci??y sok. DodaÄ? sk??rkÄ? cytrynowÄ? i pomara??czowÄ?, dolaÄ? wino, koniak i maraschino, przykryÄ? i na 2 godz. wstawiÄ? do lod??wki. Na 10 min przed podaniem zalaÄ? szampanem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design