Kuchnia wÄ?gierska
1 kg brzoskwi??
2 kieliszki koniaku
200 g cukru
2 kieliszki cura?§ao
1 litr bia??ego wina
2 kieliszki cointreau
1/2 I czerwonego wina
li??cie marzanki
1 butelka szampana |
Brzoskwinie obraÄ? ze sk??rek, usunÄ?Ä? pestki, drobno pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do szklanego dzbana i posypaÄ? cukrem. Potem zalaÄ? je bia??ym i czerwonym winem, koniakiem, cura?§ao, cointreau, dodaÄ? li??cie marzanki i pod przykryciem wstawiÄ? na 2 godz. do lod??wki. Przed podaniem zalaÄ? kruszon szampanem, przecedziÄ?, rozlaÄ? do kieliszk??w i do ka??dego kieliszka w??o??yÄ? kawa??ek brzoskwini.
|