Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kruszon brzoskwiniowy

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg brzoskwi??
2 kieliszki koniaku
200 g cukru
2 kieliszki cura?§ao
1 litr bia??ego wina
2 kieliszki cointreau
1/2 I czerwonego wina
li??cie marzanki
1 butelka szampana
Brzoskwinie obraÄ? ze sk??rek, usunÄ?Ä? pestki, drobno pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do szklanego dzbana i posypaÄ? cukrem. Potem zalaÄ? je bia??ym i czerwonym winem, koniakiem, cura?§ao, cointreau, dodaÄ? li??cie marzanki i pod przykryciem wstawiÄ? na 2 godz. do lod??wki. Przed podaniem zalaÄ? kruszon szampanem, przecedziÄ?, rozlaÄ? do kieliszk??w i do ka??dego kieliszka w??o??yÄ? kawa??ek brzoskwini.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design