Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Likier ??liwkowy

Kuchnia wÄ?gierska
750 g ??liwek
300 g cukru w kostkach
1/2 I spirytusu
3/4 I mleka
1/2 I wody
?šliwki umyÄ?, odsÄ?czyÄ? i razem z pestkami ut??uc w mo??dzierzu. W??o??yÄ? do szklanego naczynia, zalaÄ? spirytusem, przegotowanÄ?, och??odzonÄ? wodÄ? i dodaÄ? kostki cukru. OdstawiÄ? na 2 tygodnie. Nie trzymaÄ? w zimnie. Potem dodaÄ? mleko (nie gotowane) i znowu odstawiÄ? na 2 tygodnie. Teraz jednak trzymaÄ? w zimnie i czÄ?sto potrzÄ?saÄ?. Po 4 tygodniach odfiltrowaÄ?, przelaÄ? do butelek i dobrze zakorkowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design