Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Likier orzechowy

Kuchnia wÄ?gierska
30 g zielonych orzech??w
1/2 I spirytusu
wanilia
cukier
cynamon
woda
Orzechy przepo??owiÄ?, w??o??yÄ? do spirytusu z dodatkiem cynamonu i wanilii, i na 6 tygodni odstawiÄ? w ch??odne miejsce. ZagotowaÄ? wodÄ? z cukrem (ok.1 I wody, 500 g cukru), odczekaÄ?, a?? przestygnie i dodaÄ? do nalewki spirytusowej. Po tygodniu dwa razy odfiltrowaÄ? i przelaÄ? do butelek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design