Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Budy?? z gotowanego ry??u i homogenizowanego twaro??ku 15 min

Kuchnia z szybkowaru
3-4 szklanki ugotowanego do miÄ?kko??ci ry??u
najlepiej na mleku (1 szklanka ry??u, 3 szklanki mleka, 3 dag mas??a, szczypta soli, ogrzewaÄ? w szybkowarze 15 min)
1 opakowanie twaro??ku homogenizowanego
4 jaja
0,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
starta sk??rka z 1 cytryny lub 1 ??y??ka posiekanej sk??rki pomara??czowej
s??l do smaku
margaryna i tarta bu??ka do formy
sok lub syrop owocowy do polania
??????tka utrzeÄ? z cukrem na pulchnÄ? masÄ?, dodaÄ? cukier waniliowy, szczyptÄ? soli, otartÄ? sk??rkÄ? z cytryny, wymieszaÄ? z twaro??kiem, a nastÄ?pnie z ry??em. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? ostro??nie z resztÄ? masy. FormÄ? budyniowÄ? wysmarowaÄ? margarynÄ?, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, nape??niÄ? masÄ?, po czym wstawiÄ? do szybkowaru, do kt??rego wlaÄ? 1-2 szklanki wody. FormÄ? budyniowÄ? przykryÄ?, szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wyjÄ?Ä? formÄ? budyniowÄ?, okroiÄ? no??em, masÄ? wy??o??yÄ? na okrÄ?g??y p????misek. PodawaÄ? polany syropem owocowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design