Kuchnia z szybkowaru
40 dag bia??ego dobrego sera
3 ??y??ki kaszy manny
3 jaja,
0,5 szklanki cukru pudru
6 dag mas??a
zapach pomara??czowy lub rumowy
bu??ka tarta do formy |
Ser przepu??ciÄ? przez maszynkÄ? lub przetrzeÄ? przez sito. WysmarowaÄ? mas??em formÄ? budyniowÄ?, wysypaÄ? jÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Pozosta??e mas??o utrzeÄ? z cukrem i ??????tkiem, wymieszaÄ? z serem i kaszÄ? mannÄ? (suchÄ?). DodaÄ? zapach i sztywno ubitÄ? z bia??ek pianÄ?, wymieszaÄ? dok??adnie i ostro??nie. Wy??o??yÄ? masÄ? do przygotowanej formy, szczelnie przykryÄ?, wstawiÄ? do szybkowaru, do kt??rego wlaÄ? 1-2 szklanki wody. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? na gorÄ?co.
|