Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka tartej bu??ki
3 jaja
6 dag mas??a
1 szklanka mleka
2 dag rodzynk??w
1 ??y??ka siekanej sk??rki pomara??czowej
1 opakowanie cukru waniliowego
s??l do smaku
mas??o i bu??ka tarta do formy |
??????tka utrzeÄ? z cukrem, dodaÄ? roztopione mas??o, wsypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, wlaÄ? mleko, dodaÄ? bakalie. WymieszaÄ?, pozostawiÄ? na 30 minut, by bu??ka rozmiÄ?k??a. Bia??ka ubiÄ? ze szczyptÄ? soli na sztywnÄ? pianÄ?, wymieszaÄ? z masÄ?. Wy??o??yÄ? masÄ? do wysmarowanej mas??em i wysypanej tartÄ? bu??kÄ? formy budyniowej lub innego nadajÄ?cego siÄ? naczynia, szczelnie przykryÄ?. WstawiÄ? formÄ? do szybkowaru, do kt??rego wlaÄ? 1 szklankÄ? wody. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru odczekaÄ? kilka minut, nastÄ?pnie okroiÄ? budy?? no??em i. wy??o??yÄ? na okrÄ?g??y p????misek. PodawaÄ? polany sokiem owocowym lub sosem szodonowym.
|