Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Budy?? z twarogu 15 min

Kuchnia z szybkowaru
35 dag dobrego twarogu
10 dag gotowanych kartofli
6 dag mas??a
0.5 szklanki cukru
4 jaja
rodzynki i sk??rka pomara??czowa wg uznania
mas??o i bu??ka tarta do formy
cukier do posypania
Twar??g i kartofle zemleÄ? w maszynce do miÄ?sa lub zmiksowaÄ?. Mas??o utrzeÄ? z cukrem, dodajÄ?c pod koniec ucierania po 1 ??????tku. MasÄ? twarogowÄ? dok??adnie wymieszaÄ? z masÄ? jajecznÄ? oraz bakaliami. WymieszaÄ? ostro??nie z ubitÄ? na sztywno pianÄ? z bia??ek, wy??o??yÄ? do wysmarowanej mas??em i wysypanej tartÄ? bu??kÄ? formy budyniowej lub innego nadajÄ?cego siÄ? naczynia, szczelnie przykryÄ?. WstawiÄ? do szybkowaru, do kt??rego wlaÄ? 1-2 szklanki wody. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Budy?? wyjÄ?Ä? z formy, podawaÄ? posypany cukrem pudrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design