Kuchnia z szybkowaru
25 dag czerstwej bu??ki
0,5 kostki mas??a
0,5 szklanki cukru pudru
0,5 szklanki wody
2 ??y??ki rumu
50 dag jab??ek winnych |
Bu??kÄ? pokroiÄ? na kromki, jab??ka obraÄ?, oczy??ciÄ? z gniazd nasiennych i pokroiÄ? w plasterki. Nie perforowanÄ? wk??adkÄ? wysmarowaÄ? mas??em i u??o??yÄ? na jej dnie warstwÄ? bu??ki, pokryÄ? jab??kami, posypaÄ? cukrem, po??o??yÄ? kilka kawa??k??w mas??a. PowtarzaÄ? tÄ? kolejno??Ä? a?? do wyczerpania produkt??w. Dobrze ucisnÄ?Ä?, skropiÄ? wodÄ? i rumem. PrzykryÄ? listkiem bia??ego papieru, a potem pokrywkÄ? lub talerzykiem. WstawiÄ? wk??adkÄ? do szybkowaru, umie??ciÄ? jÄ? na pewnej wysoko??ci od dna, stosujÄ?c np. podstawkÄ?. WlaÄ? na dno szybkowaru 2 szklanki wody, szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? zaraz, gdy stanie siÄ? letni.
|