Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SKRZYDE?KA KURZE W BRUNATNYM SOSIE

Kuchnia chi??ska

1 kg skrzyde??ek z kurczaka
2 1/2 szklanki sosu brunatnego
10 ma??ych pieczarek
Skrzyde??ka podzieliÄ? na 2 czÄ???ci. Oczyszczone pieczarki pokrajaÄ? na grube plasterki. Sos doprowadziÄ? do wrzenia, dodaÄ? skrzyde??ka i grzyby, zagotowaÄ? na du??ym ogniu, przykryÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, dusiÄ? 1/2 godz. utrzymujÄ?c ma??y ogie??. MieszaÄ? kilkakrotnie. Proporcje: dla 2-4 os??b. PodawaÄ? na gorÄ?co z sosem i ry??em jako danie g????wne lub jako przekÄ?skÄ? na zimno bez sosu (dusiÄ? bez pieczarek)
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design