Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BITKI Z DROBIU OPIEKANE


50 dag miÄ?sa z piersi drobiu
1 ??y??ka oliwy lub oleju
s??l
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
MiÄ?so z piersi umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? na r??wne porcje. ZbiÄ? t??uczkiem do miÄ?sa zwil??onym wodÄ?, uformowaÄ? owalne porcje. Na patelniÄ? z bardzo grubym dnem lub lepiej na patelniÄ? przystosowanÄ? do sma??enia bez t??uszczu wlaÄ? ??y??kÄ? oliwy lub oleju, rozgrzaÄ?. Wk??adaÄ? porcje miÄ?sa, sma??yÄ? rumieniÄ?c po obu stronach. Obrumienione bitki posoli??, skropiÄ? kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, przykryÄ?. PozostawiÄ? na ma??ym ogniu na kilkana??cie minut, tak aby by??y mi??kkie;. uwa??aÄ?, ??eby si?? nie przypali??y. Przed podaniem wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) ze szpinakiem, groszkiem z marchewkÄ? lub z zielonÄ? sa??atÄ?. Bitki mo??na tak??e podawaÄ? na zimno z dodatkiem zimnych sos??w i sa??atek warzywnych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design