Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kura ze szpinakiem

Kuchnia egipska
1 kura pokrajana na porcje
1 ??rednia cebula
1 ??rednia marchew
1/2 kg szpinaku wyp??ukanego, osÄ?czonego
1/2 ??y??eczki zmielonej kolendry
2 roztarte zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka soli
1 /2 kostki mas??a lub margaryny
1: KurÄ?, cebulÄ? i marchew w??o??yÄ? do garnka, wlaÄ? tyle wody, aby wszystko przykry??a. 2. ZagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu przez 2 godz., a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. Wywar odlaÄ? do innego naczynia. 3. Szpinak grubo posiekaÄ?. 4. KolendrÄ? i s??l z czosnkiem utrzeÄ? na pastÄ?. 5. Do rondla z rozgrzanym mas??em lub margarynÄ? w??o??yÄ? kawa??ki kury i pastÄ? z przyprawami, sma??yÄ? przez 10 min. 6. DodaÄ? szpinak i sma??yÄ? na ??rednim ogniu przez 10 min., kilkakrotnie mieszajÄ?c. 7. DoprawiÄ? solÄ?. 8. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko, oddzielnie podaÄ? wywar jako zupÄ?, doprawionÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. Proporcje dla 6-8 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design