Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kurczak z ry??em

1 kurczak pokrajany w kawa??ki
2 ??y??eczki soli
4 ??y??eczki mas??a
2 ??y??ki oleju jadalnego
2 posiekane cebule
2 ma??e ??wie??e papryki drobno posiekane
1/2 szklanki pasty pomidorowej
1 szklanka wody
1 szklanka ry??u
1. PosypaÄ? kurczaka 1 ??y??eczkÄ? soli. 2. Kawa??ki kurczaka obsma??yÄ? na rozgrzanym ma??le ze wszystkich stron, a?? bÄ?dÄ? zrumienione. 3. DusiÄ? pod przykryciem na bardzo ma??ym ogniu, a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. OdstawiÄ?, trzymaÄ? w cieple. 4. CebulÄ? i paprykÄ? sma??yÄ? na oleju przez 10 min: lub na z??oty kolor, kilkakrotnie mieszajÄ?c. 5. WlaÄ? pastÄ? pomidorowÄ? rozmieszanÄ? z wodÄ? i resztÄ? soli. Dok??adnie wymieszaÄ?, dodaÄ? ry?? i dusiÄ? pod przykryciem przez 20 min. W razie potrzeby podlaÄ? 2-3 ??y??kami wody. 6. U??o??yÄ? na gorÄ?cym p????misku p??aski kopiec z ry??u, ob??o??yÄ? kawa??kami kurczaka. 7. PodawaÄ? z mieszanÄ? sa??atkÄ? (zielona sa??ata, pomidory, og??rek i cebula) w sosie winegret. Proporcje dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design