Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kurczak ze szpinakiem

Kuchnia hawajska
2 ??y??ki oleju jadalnego
1 kurczak bez kostek, pokrajany w kawa??ki
2 ??y??eczki soli
1/2 szklanki Wody
Ä? kg szpinaku, obranego, wyp??ukanego
3 ??y??ki mas??a
1/2 szklanki mleka sporzÄ?dzonego z proszku
1. Kawa??ki kurczaka sma??yÄ? na rozgrzanym oleju, a?? bÄ?dÄ? zrumienione ze wszystkich stron. 2. DodaÄ? 1i1/2 ??y??eczki soli, wlaÄ? wodÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 20 min., a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. 3. W??o??yÄ? szpinak do garnka ze stopionym mas??em, posoliÄ?, i dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu przez 20 min. 4. Dok??adnie odcedziÄ? szpinak, osÄ?czyÄ? kurczaka z oleju, wymieszaÄ? mleko z kawa??kami miÄ?sa i ze szpinakiem. 5. PodgrzaÄ? na ma??ym ogniu do wrzenia, kilkakrotnie mieszajÄ?c. 6. PodawaÄ? z ziemniakami puree i mieszanÄ? sa??atkÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design